Welvaartsverschillen en het verschil met aankopen voor het huis

Welvaartsverschillen vinden overal op de wereld plaats en op diverse verschillende vormen. Je kunt naar welvaartsverschillen kijken op talloze manieren verdeeld over veel plekken, maar natuurlijk ook verdeeld over veel tijden. Vandaag nemen we een diepere kijk hierin en ga ik een redelijk gedeelte vertellen over welvaartsverschillen en waar het precies op slaat en wat misschien plausibele oplossingen zouden kunnen zijn.


Welvaart
Ten eerste nemen we een kijk in hoe de welvaart is gaan verschillen over de tijd en hoe het verschil in welvaart op andere momenten in de geschiedenis tot op de dag van vandaag nog steeds heel veel invloed heeft. De verschillen in welvaart die al eeuwen geleden tot stand zijn gekomen zijn nog steeds duidelijk zichtbaar. Europa en Amerika lopen voor als je kijkt naar hoeveel geld ze verdienen. Europa en Amerika waren daarentegen vroeger ook al erg belangrijke landen die toen ook al veruit de rijksten waren. De welvaart die ze hadden werd misschien niet helemaal op een eerlijke manier verkregen, maar dat is nu in het verleden dus kunnen we niks anders doen dan accepteren dat het is gebeurd. Maar doordat vroeger het verschil in welvaart al zo groot begon te worden, in de tijd van de wereldwijde handel in specerijen, slaven, zilver en goud en noem maar op wat nog meer, is er nog steeds tot op de dag van vandaag voelbaar verschil in welvaart in de uitbuiting en uitgebuitte landen. 
Aankoopvoorbeelden

Tegenwoordig liggen de welvaartsverschillen erg verschillend op allerlei verschillende vlakken. Je kan kijken naar alleen in een land, of alleen in een continent. Maar je kunt ook kijken naar de welvaartsverschillen over de hele wereld. Over de hele wereld ligt er nog steeds veel verschil wat nog terug te traceren is naar de gevolgen van de acties die vroeger genomen zijn. De welvaart is in de afgelopen decennia gemiddeld over de wereld desalniettemin immens toegenomen. Vooral speelt het internet een grote rol mee. Men verdient meer geld en kan meer geld besteden aan bijvoorbeeld een opblaasbare jacuzzi of iets dergelijks. Een opblaas jacuzzi is een geweldig voorbeeld van de toenemende welvaart die voornamelijk in de westelijke landen aanwezig is. Het is een variant van iets wat erg duur is en iets wat alleen rijke mensen hebben. Maar nu kun je dus zelfs al ben je niet stinkend rijk wel genieten van een jacuzzi in het zonnetje op de manier dat een rijke persoon dat doet. Er komt plaats voor steeds meer luxe in de wereld voor een gemiddeld persoon.