Voorkom kalk in je water met een waterontharder

In het water dat uit de kraan komt thuis, zitten een aantal opgeloste stoffen waaronder kalk. Hoe meer water je verbruikt, hoe meer kalk zich opstapelt in je apparaten. Om die kalk te bestrijden, kan je gebruik maken van een waterontharder.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder wordt in de meeste gevallen rechtstreeks op de waterleiding aangesloten. Daarnaast heeft het ook nog een afvoer nodig naar de riool. De waterontharder, ook wel waterontkalker genoemd, gebruikt onthardingszout om het apparaat waaruit het water komt, te spoelen. Hierdoor worden de opgeloste stoffen zoals kalk afgevoerd naar de riool en heb je zuiverder en gezonder water.

Welke voordelen zijn er?

Een waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. Zoals hierboven al is gezegd, is water zonder kalk altijd gezonder. Daarnaast beschadigt kalk ook je apparaten. Denk maar aan een waterkoker of een koffieapparaat. Hoe minder kalk in deze apparaten terecht komt, hoe langer je ze kan gebruiken. Daarnaast gaat ook het verwarmingsproces van je cv-installaties veel eenvoudiger verlopen. Wat dan weer een positief effect heeft op je factuur. Wat het wassen van je kledij betreft, werken wasproducten ook efficiënter bij onthard water. Je zou bovendien ook minder wasproduct nodig hebben. Dit alles opgeteld zorgt ervoor dat een waterontharder ook heel wat ecologische voordelen met zich meebrengt.

Wat is de kostprijs?

Op Divisoft.nl kan je twee verschillende waterontharders aankopen afhankelijk van de grootte van je gezin. Voor een klein huishouden tot vier personen betaal je ongeveer duizend euro voor een ontharder. Heb je een groter huishouden tot acht personen, dan betaal je 1250 euro. Het is natuurlijk een investering, maar op termijn verdien je deze aankoop zeker terug.