Goede plinten kopen: hoe herken je kwaliteit?

Ben je onlangs verhuisd en wil je nieuwe plinten kopen of zijn je huidige plinten toe aan vervanging, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten als je mooi uitziende plinten van hoogwaardig kwaliteit in huis wilt halen. Ga direct door met het lezen van de onderstaande tekst zodat je op de hoogte bent van de manieren waarop je kwaliteit kunt herkennen bij plinten.

Plinten kopen van goed kwaliteit

Wil je nieuwe plinten kopen, dan is het slim om te kiezen voor plinten van goed kwaliteit. Je wilt immers zo lang mogelijk kunnen genieten van de plinten zonder dat je ze moet vervangen of repareren. Kies daarom voor een geschikte plint die past bij je situatie en bij het geheel, door te kiezen voor de juiste materiaalsoort, de juiste plint stijl, door de correcte afmetingen te nemen en door de plinten op de juiste manier te plaatsen.

Let op het materiaal

Ga je binnenkort nieuwe plinten kopen, dan dien je vooral goed te letten op het materiaal die je gaat kiezen. De meest voorkomende plintsoorten zijn gemaakt van hardhout, van grenen of van MDF. Je kunt ook kiezen voor plinten van kunststof of van steen. Dit houdt in dat het aanbod aan soorten plinten groot is, waardoor je voor elke interieurstijl wel de geschikte plint kunt vinden.

De kwaliteit versus de prijs

Plinten van goed kwaliteit gaan vele malen langer mee. Daar komt nog bij dat goede plinten langer mooi blijven zitten en minder onderhoud nodig hebben. Ga je nieuwe plinten kopen, investeer dan in kwalitatief goede plinten zodat je op langer termijn bespaart op de onderhoudskosten en eventueel ook de reparatiekosten aangezien plinten van minder goed kwaliteit ook minder lang meegaan en sneller breken. Kwalitatief goede plinten mogen best iets meer kosten dan plinten van minder goed kwaliteit. De prijs van je nieuwe plinten zal namelijk hoger uitvallen naarmate de kwaliteit beter is. Wil je verzekerd zijn van topkwaliteit, schakel dan een expert in.

De dikte en de hoogte

Wil je plinten kopen van goed kwaliteit waarbij je zeker weet dat ze lang meegaan, er mooi blijven uitzien en goed vast blijven zitten, let dan ook op de dikte en de hoogte van de plinten. Zowel de dikte als de hoogte van de plinten geven aan in hoeverre het geheel netjes af is gewerkt. Gebruikelijk zijn plinten van 9 tot 12 centimeter, maar je kunt plinten ook in afwijkende hoogtes kopen. De dikte van de plint wordt bepaald door te kijken naar de hoogte van het plafond. 

Schakel een deskundige in

Ga je plinten kopen en vind je het moeilijk om na te gaan welke plinten wel van topkwaliteit zijn en welke niet, dan is het verstandig om contact op te nemen met een ervaren deskundige die je kan adviseren over de ideale plinten voor je situatie, je wensen en je budget. Zo weet je zeker dat je geen miskoop maakt en lang kunt blijven genieten van je nieuwe plinten.