Geef de beste zorg aan je planten

Planten hebben heel wat voordelen wanneer je ze in huis haalt. Je zou er rustig van worden en sommige planten zijn ook luchtzuiverend waardoor ze goed zijn voor je gezondheid. Daarnaast brengen ze ook kleur in je woning. Er zijn met andere woorden weinig redenen om geen planten aan te kopen. Wanneer je planten hebt, is een goede verzorging natuurlijk ook belangrijk.

Gebruik LED kweeklampen

LED kweeklampen worden gebruikt om bloemen en planten te laten groeien en bloeien. Meestal wordt dit gebruikt in winkels en tuinbouw, maar je vindt ook kweeklampen die gebruikt kunnen worden in je eigen huis. Ze nemen niet veel plaats in en zorgen ervoor dat je bloemen en planten de juiste zorg krijgen die ze nodig hebben. Het gebruik van LED lampen zorgt ervoor dat de lampen een langere levensduur hebben en zuiniger zijn in verbruik.

Hoe werken kweeklampen?

Belangrijk bij kweeklampen is dat ze niet te dicht tegen de planten mogen geplaatst worden. Als dit wel wordt gedaan, kunnen de bovenste bladeren verbranden door de warmte. Afhankelijk van de hoeveelheid licht die een plant nodig heeft, kan je je kweeklamp zo instellen dat het elke dag hetzelfde aantal uur brandt. Nadien zal de lamp ook zelf uitgaan. Je hoeft dus niet steeds te onthouden wanneer je de lamp aan en uit moet zetten.

Kweeklampen bestellen

Bij kweekotheek.nl vind je verschillende kweeklampen en benodigdheden. Naast LED lampen heb je onder meer ook nog inductie, neon en HPS kweeklampen. De LED belichting zorgt ervoor dat je planten een paarse schijn krijgen. Daardoor is het niet eenvoudig om na te gaan of je planten gezond zijn. Bij Kweekotheek kan je een kweekbril bestellen die ervoor zorgt dat het paarse licht wordt weggefilterd.