Ga de hoogte in met kunsthangplanten

Met kunsthangplanten kun je makkelijk de hoogte in, je gemakkelijk een haakje vastschroeven in je plafond waar je een kunsthangplanten aan kunt hangen voor je raam, in je badkamer of in een hal. Dit kan wonderen doen voor de gemoedstoestand van iedereen die door het huis heen loopt want het zal je interieur een upgrade geven. Veel planten zijn geschikt als hangplant, ze klimmen vaak naar het licht toe en je kunt hiermee verschillende rekken ophangen of het over een kast laten lopen. Maar met kunsthangplanten hoef je geen rekening te houden met de hangplaats van de plant en kun je hem neerzetten waar je wilt. Je kunsthangplanten gaan niet dood wanneer ze te weinig licht of water krijgen en zijn niet schadelijk voor je huisdieren. Met echte planten moet je namelijk erg goed opletten of ze niet gevaarlijk zijn voor je hond of kat. Zo kun je risico voorkomen.

Geen bestrijding meer nodig

Veel planten kunnen ziektes oplopen, er kan schimmel ontstaan op de bladeren, stengels of zelfs in de wortels. Het is daarom belangrijk om de plant goed te verzorgen en in de gaten te houden. Mocht het wel zo zijn dat je plant een ziekte oploopt, zijn er vaak bestrijdingsmiddelen tegen zodat ze weer beter worden. Het is beter om een biologisch bestrijdingsmiddel te kiezen of een bestrijding met natuurlijke vijanden. Je kunt vaak aaltjes gebruiken wat met een vloeibare spuit kan worden aangebracht, dit kost weinig moeite en is zo gedaan. Schimmels zijn vaak makkelijk te bestrijden met een schimmelwerend middel. Veel mensen hebben geen zin om tegen dit soort problemen aan te lopen en kiezen dan wel sneller voor de makkelijkere route, bijvoorbeeld kunsthangplanten om niet meer te hoeven nadenken over ziektes die de planten kunnen oplopen, of ze genoeg water hebben of dat ze te weinig licht krijgen. 

Insecten en andere dieren

Naast deze ziektes kan je plant het ook te verduren krijgen met beestjes die de plant erg interessant vinden. Wat vaak voorkomende insecten zijn die je ziet leven op je planten zijn bladluizen, spint of rouwvliegjes. Bladluizen zijn kleine diertjes die vocht uit de plant zuigen, deze zijn makkelijk tegen te gaan met bijvoorbeeld lieveheersbeestjes om het op een natuurlijke, niet schadelijke manier te doen. Spint is makkelijk te bestrijden met een speciaal middel en rouwvliegjes kun je bestrijden met aaltjes die je aanbrengt in de potgrond van de plant. Naast echte planten, kun je ook kunsthangplanten neerzetten zodat je echte planten verder uit elkaar staan en minder snel besmet raken. Dit is een goede manier om je huis toch voller te laten lijken met planten, alleen hoef je dan minder te zorgen voor je kunsthangplanten of andere nepplanten. Een ideale oplossing om een extreme, massale besmetting te kunnen voorkomen.

Kunsthangplanten monteren aan je plafond

De kunsthangplanten zijn super makkelijk te bevestigen aan een haakje die je in het plafond vast boord. Verder kun je nog een bevestigingsmateriaal kiezen die om je pot heen gaat en rondom je haak. Veel mensen kiezen voor grof of zacht touw die erg goed bij een bepaalde interieurstijl passen.