Dingen om te overwegen bij het kiezen van een tuinaannemer

Het kiezen van de juiste aannemer voor jouw tuinrenovatie kan een uitdaging zijn, vooral als je hier niet bekend mee bent. Het is belangrijk om te weten wat je kunt verwachten van een tuinaannemer als Vanrijntuinoplossingen.nl en hoe je er een kiest die aan jouw wensen voldoet. Bij het kiezen van een tuinaannemer zijn de volgende punten van belang.

Kijk naar hun ervaring

Het belangrijkste bij tuinaannemers is ervaring. Dit komt omdat je iemand wilt die weet hoe hij het werk goed moet doen, en die een ruimte kan creëren die er natuurlijk en mooi uitziet. Als jouw achtertuin tijdens de bouw gedurende enkele weken of maanden wordt vertrapt, is het de moeite waard om meer uit te geven en ervoor te zorgen dat het er zo mooi mogelijk uitziet. Een goedkope hovenier kan je vandaag misschien geld besparen, maar als er iets mis gaat, zul je er jarenlang spijt van hebben. Houd er ook rekening mee dat wat vandaag misschien een duur lijkt, veel goedkoper kan zijn dan het alternatief. Als je een onervaren tuinaannemer inhuurt die fouten maakt en werk opnieuw moet doen, zal die eindafrekening waarschijnlijk hoger zijn dan als je een ervaren aannemer inhuurt met een iets hogere prijs.

Kijk naar hun diensten

De aangeboden diensten zijn een ander ding dat je moet overwegen bij het kiezen van een aannemer. Ze moeten diensten bieden die jij wilt. Maak een lijst van alles wat je gedaan wil hebben en bedenk waar je zonder kunt. Je wil bijvoorbeeld een nieuwe loopbrug voor jouw tuin, maar als het te duur lijkt, bedenk dan of het echt nodig is (of dat je een stenen pad kunt gebruiken in plaats van een plavuizen pad). Diensten variëren van de ene aannemer tot de andere. Ze kunnen dus alles bieden, van het installeren van straatstenen op een oprit tot het planten van bomen rond jouw huis. Als ze niet alles kunnen doen wat je nodig hebt, kan het geen kwaad om te vragen of ze je kunnen doorverwijzen naar iemand die dat wel kan. Vraag naar eventuele referenties en eerdere opgeleverde projecten.

Kijk naar de prijs

Last but not least moet je ook rekening houden met de prijs. Hoeveel ervaring een tuinaannemer ook heeft en hoe goed zijn/haar aanbiedingen ook zijn, ze zullen niets betekenen als de prijs buiten jouw budget valt. Zorg er dus voor dat de prijs die wordt aangeboden door de tuinaannemer binnen jouw budget past.