De voordelen van een donzen dekbed

Wist je dat wij ongeveer een derde van ons leven in bed doorbrengen? Des te belangrijker is het dat je lekker ligt en kunt genieten van een optimale nachtrust. Het staat buiten kijf dat een goed bed en een goed matras belangrijk zijn, maar onderschat niet de rol van het dekbed dat je gebruikt. Niet ieder dekbed is voor ieder mens geschikt en er zijn heel veel keuzes in dekbedden die je kunt maken. Het donzen dekbed heeft ontzettend veel voordelen ten opzichte van een dekbed gevuld met wol of synthetische vezels. In dit blog leggen we uit wat de voordelen zijn.

Een dekbed dat soepel valt en lekker aanvoelt

Een goede nachtrust krijg je alleen als je een goed dekbed gebruikt dat niet alleen soepel om je heen valt, maar ook lekker aanvoelt. Een donzen dekbed is zacht en licht en valt dus goed om het lichaam heen. Omdat een donzen dekbed lekker zacht is voelt het dekbed ook lekker zacht aan. Zeker voor mensen die veel in hun slaap bewegen is een dekbed gevuld met dons een must! 

Een donzen dekbed is vochtregulerend en isolerend

Er zijn veel mensen die in hun slaap veel transpireren en dan heb je wel een dekbed nodig die daar tegen kan. Anders word je middenin de nacht wakker van een nat dekbed. Dat wil je natuurlijk niet! Een donzen dekbed is vochtregulerend en werkt ook isolerend. Dat houdt in dat je in de zomer nooit te warm en in de winter het nooit te koud hebt. Het garandeert een goede temperatuur en dat zorgt ervoor dat je lekker kunt doorslapen.

Huismijt weren

Het bed is de perfecte broedplaats voor huismijt. Deze kleine beestjes voeden zich met huidschilfers van mensen en dieren en zoeken vooral warme en vochtige plekken op. Dons is geen voedingsbodem voor huismijten. Dus een donzen dekbed zorgt ervoor dat je veel minder last hebt van huismijten. Dat is niet alleen een prettig idee, maar veel mensen zijn ook allergisch voor huismijt. 

Donzen dekbed is duurzaam

Een donzen dekbed is een duurzaam product, want het dekbed kan wel tot 15 jaar meegaan. Tenzij je het dekbed niet goed onderhoudt en reinigt. Ondanks dat een dekbed gevuld met dons weinig onderhoud nodig heeft is het goed om het dekbed regelmatig te luchten. Door ramen tegenover elkaar open te zetten zodat de frisse lucht over het dekbed kan stromen. Een donzen dekbed is ook te wassen, maar dan is het wel verstandig om goed het label af te lezen. Wassen met de verkeerde wasmiddelen of op een verkeerde temperatuur of met een verkeerd wasprogramma kan het dekbed beschadigen.

Is het de aanschaf waard?

Een donzen dekbed is in de regel duurder dan een dekbed gevuld met wol of synthetische vezels, maar je hebt er enorm veel profijt van! Het is zeker te adviseren om te investeren in een dergelijk dekbed van Whitecloudz.nl en om een dekbed gevuld met dons aan te schaffen. Donzen dekbedden zijn in de basis gevuld met eenden- en/of ganzendons. Het is wel verstandig om te controleren of je niet allergisch bent voor dons en veren alvorens je een donzen dekbed bestelt.